Onthullende Unieke Schoonheid: Een kijkje in mijn mixed media portretten

Hallo en welkom bij mijn allereerste blogpost! Ik vind het super leuk om je mee te nemen het creatie proces van mijn unieke mixed media portretten. Ik werk graag met acrylverf en mixed media om de schoonheid van elk gezicht te onthullen. Door het samensmelten van verf met kranten- en tijdschrift knipsels, evenals posters, creëer ik intrigerende kunstwerken die ik vervolgens afwerk met een glanzende hars laag. Dit proces vergt veel tijd en toewijding, maar het resultaat is een verschil in perceptie van afstand en nabijheid, waarbij de toegevoegde beelden en knipsels steeds duidelijker zichtbaar worden als je dichterbij komt. Hierover meer:

Het gezicht als een uniek canvas

Elk gezicht heeft zijn eigen verhaal, en heeft een verhaal te onthullen. Ik haal mijn inspiratie uit foto's, die als basis dienen voor mijn portretten. De subtiele details, de uitdrukkingen en de unieke kenmerken van elk individu fascineren me en ik streef ernaar om deze vast te leggen in mijn werk. Met mijn portretten, onthul ik de verborgen schoonheid die vaak aan het oog ontsnapt.

Mixed media - Een gelaagde benadering

Mijn liefde voor mixed media stelt me in staat om extra dimensies toe te voegen aan mijn portretten. Door het combineren van verf met knipsels van kranten, tijdschriften en posters creëer ik een samenspel van verschillende elementen. Deze geselecteerde beelden voegen een meerwaarde toe, waardoor mijn werk een extra betekenislaag krijgt. Ik nodig de kijker uit om verder te kijken dan alleen het gezicht en te ontdekken wat er nog meer te ontdekken valt.

De magie van hars

Om mijn schilderijen een blijvende impact te geven, breng ik vaak een glanzende hars laag aan. Deze hars laag geeft niet alleen een prachtige glans aan het oppervlak, maar versterkt ook de kleuren en diepte van het schilderij. Bovendien beschermt het de kunstwerken en geeft het een gevoel van duurzaamheid en kwaliteit.

Een persoonlijke ervaring

Voor mij draait kunst niet alleen om het creëren van mooie beelden, maar ook om het delen van een persoonlijke ervaring. Elk schilderij heeft zijn eigen verhaal. Ik hoop dat je door mijn blog verhalen een verschillende dimensies in mijn werkstukken ontdekt.

Blijf op de hoogte

Ik nodig je graag uit om regelmatig terug te keren naar mijn blog, waar ik nieuwe schilderijen, artistieke ontdekkingen en aankomende exposities met je zal delen.

Bedankt voor het lezen

Voordat ik afsluit, wil ik je bedanken voor je interesse in mijn kunstwerken. Ik hoop dat mijn schilderijen je blijven inspireren en dat ik je steeds weer kan verrassen met mijn artistieke interpretaties, nieuwe collecties en vormen.

Tot de volgende keer, waarin we dieper ingaan op de eerste stap van mijn creatieve proces: het selecteren van de perfecte foto als inspiratiebron voor mijn mixed media portretten.

Groet,
Ron van Dam

Mis geen enkele update! Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief om als eerste te weten te komen over mijn nieuwste kunstwerken en exposities.

Ron van Dam

Portretkunstenaar

Collages en Mixed Media

Recente post
Een Interessante Expositie en...
Sep 07, 2023 Door Ron
Het herontdekken van verborgen...
Sep 07, 2023 Door Ron
Waar Emoties Aan Het...
Sep 07, 2023 Door Ron
Onthullende Unieke Schoonheid: Een...
Jun 15, 2023 Door Connie
Tagswolk
Instagram